2009-02-17

Therma CutsTabletki na Odchudzanie

Therma Cuts zapewnia Ci szczupłą sylwetkę, redukując łaknienie i potęgując konsumpcję energii. Jak to możliwe, że nasz preparat jest aż tak wydajny, a zarazem pewny?

Siła pochodząca z przyjmowanego przez nas pożywienia powstaje w wyniku przekształcenia tłuszczów w wolne kwasy tłuszczowe i glicerol. Tę reakcję chemiczną nazywamy lipolizą. Lipoaktywne są hormony takie jak katekolamina oraz niektóre komponenty zawarte w recepturze Therma Cuts, np. ksantena.

Therma Cuts

Termogeneza oznacza wydzielanie ciepła przez wszystkie żywe istoty i jest to naturalny rezultat ich przemiany materii. Skład Therma Cuts pozwala podsycić natężenie termogenetycznych właściwości komórek naszego ciała, co umożliwia szybsze zużycie tkanki tłuszczowej i sprawne odchudzanie, na którym nam zależy.

Pozytywne efekty działania składników składających się na recepturę ThermaCuts zostały szczegółowo przebadane klinicznie. Udowodniono naukowo, że skutecznie pomagają w utracie wagi i obniżaniu apetytu. Poniżej znajdziecie Państwo kilka relacji z tych poszukiwań, które dostarczają przekonujących argumentów na rzecz naszego specyfiku.

Przypadek 1: Badania termogenicznych skutków stosowania ThermaCuts dokonano w Instytucie Fizjologii na Uniwersytecie Szwajcarskim na bazie ogólnodostępnych preparatów. Wykazało ono wzrost zużycia energii i podniesienie poziomu lipolizy, a także efektywny spadek RQ przejawiający się w zwiększeniu proporcji zoksydowanych (utlenionych) tłuszczów - decydującym o wyniku redukowania jego zapasów w organiźmie.
Phytomedicine, Vol. 6(4) pp. 231-238

Przypadek 2: Zielona Herbata, za sprawą dużej zawartości farmakologicznie aktywnych składników, wykazuje działanie termogeniczne i wydajnie zapobiega otyłości. Zauważono też jej wpływ na zmniejszenie wchłaniania tłuszczów w żołądku i jelitach oraz znaczącą rolę w hamowaniu zamiany składników pokarmowych w tkankę tłuszczową. Zielona Herbata stanowi efektywny stymulant procesu termogenezy! W dobowym badaniu przeprowadzonym na 10 zdrowych osobach, stosowanie Zielonej Herbaty zaowocowało wymiernym zwiększeniem wydatkowania energii oraz spadkiem ilorazu oddechowego. Wprowadzenie ekstraktu z Zielonej Herbaty efektywnie poprawiło zarządzanie procesem termogenezy i oksydacji tłuszczów, a przez to znacząco wpłynęło na kształtowanie się wagi i skład ciała - zmieniając skalę i sposób zużycia energii w organizmach przebadanych osób.

Przypadek 3: podobne badanie przeprowadzone na 70 pacjentach obojga płci w wieku od 20 do 69 lat, wykazało systematyczny spadek wagi ciała i zmniejszenie obwodu talii. Na zakończenie eksperymentu spadek wagi wyniósł średnio 4,6%, a redukcja obwodu talii 4,48%. Analiza udowodniła, że Zielona Herbata z powodzeniem zwiększa zużycie energii i wpływa na utratę wagi.
Phytomedicine 9: 3-8, 2002

Cayenne Fruits: Efekty dietetyczne zastosowania czerwonego pieprzu kajeńskiego zostały przebadane na grupie długodystansowych biegaczy w wieku od 18 do 23 lat. Specjalnie przygotowany posiłek (2720 kJ) był serwowany na wieczór w dzień poprzedzający sam eksperyment. Badani mieli do dyspozycji danie z dodatkiem lub bez 10 g czerwonego pieprzu kajeńskiego na śniadanie następnego dnia. Podczas odpoczynku (2,5 godziny po posiłku) oraz ćwiczeń (rowerek przez 1 godzinę na 150 W, około 60% VO2maks., przy zastosowaniu standardowego badania wysiłkowego), pobrano próbki wydychanego powietrza i krwi żylnej. U osób spożywających posiłek z zawartością czerwonego pieprzu kajeńskiego stwierdzono dużo wyższy poziom respiracji oraz stężenie kwasu mlekowego we krwi, zarówno w czasie odpoczynku jak podejmowanego wysiłku fizycznego. Z kolei zapotrzebowanie na tlen podczas wypoczynku było tylko nieznacznie wyższe bezpośrednio (do 30 min.) po posiłku. Poziom adrenaliny wzrastał też tylko minimalnie. To dowodzi, że czerwony pieprz skutecznie pobudza utlenianie (a co za tym idzie zamianę w energię) węglowodanów w każdych warunkach i niezależnie od stylu życia.
Yerba Mate: W roku 2000, ekipa Centrum Medycznego Charlottenlund w Danii, analizująca przyczyny otyłości zbadała wpływ Yerba Mate, Guarany i Damiany (YGD) na proces trawienia i utraty wagi. Naukowcy doszli do wniosku, że mieszanka tych ziołowych składników znacząco opóźnia moment powstania głodu, redukuje uczucie tzw. ciężkiego żołądka i wywołuje znaczący efekt chudnięcia w ciągu 1,5 miesiąca od rozpoczęcia kuracji u osób klinicznie otyłych. Dodatkowo zastosowanie tych substancji skutkuje dalszym spadkiem wagi bez efektu jo-jo u wszystkich.
Guarana: jest naturalnym spalaczem tłuszczu. Zawiera między innymi wysokie stężenie trimetyloksantyny. Jest to substancja niemal identyczna do kofeiny. Jedną z najbardziej istotnych właściwości Guarany jest jego stopniowe uwalnianie do organizmu, co zapewnia stałą produkcję energii, której poziom systematycznie rośnie. Dzięki temu z kolei utrzymuje się wysoki poziom metabolizmu, który zapewnia efektywne spalanie tkanki tłuszczowej, a w rezultacie utratę wagi.

Autorzy: Lim K, Yoshioka M, Kikuzato S, Kiyonaga A, Tanaka H, Shindo M, Suzuki M

No comments:

Post a Comment